Wat is het VKG certificaat?

Je kiest ervoor om zzp'er te worden bij monpro. Wij vragen aan jou of je beschikt over een VKG certificaat van het VKG keurmerk. Wij leggen je graag uit waarom we dit belangrijk vinden en wat de voordelen voor je zijn als je beschikt over dit certificaat. 

Wat is het VKG keurmerk?

Het VKG keurmerk oftewel Vereniging Kunststof Gevelelementen staat in voor de belangen van kunststof producten voor toonaangevende profielleveranciers, fabrikanten en dealers in de kunststof kozijnen industrie. Het doel van het VKG keurmerk is dat samen met haar leden de kwaliteitsverbetering & -borging, belangenbehartiging en voorlichting wordt uitgevoerd en nageleefd. Op deze manier wordt er op correcte wijze bij de klanten gemonteerd en het juiste materiaal gebruikt. Kwaliteit staat voorop. Daarnaast is het recyclen van kunststof ook een belangrijk onderdeel van het VKG keurmerk. Vele voordelen om te kiezen voor dit certificaat. 

VKG keurmerk partner monpro

Als zzp'er is het helaas niet mogelijk om je zelfstandig aan te sluiten bij het VKG keurmerk. Sterker nog monpro is het enige kunststof kozijnen  montagebedrijf dat is aangesloten als VKG partner. Wil jij ook je VKG certificaat behalen? Meld je dan nu aan bij monpro!

De voordelen van het VKG keurmerk

De voordelen van het VKG keurmerk zijn dat er via de juiste richtlijnen gebruik wordt gemaakt van de kunststof producten en alle handelingen erom heen. Het VKG keurmerk geeft 6 zekerheden mee en dat zijn:

  • zekerheid van kwaliteit 
  • zekerheid van garantie
  • zekerheid van goede afspraken
  • zekerheid van waarborgfonds
  • zekerheid van kwalitatieve opleiding
  • zekerheid van gediplomeerde monteurs

Een gediplomeerde monteur met een VKG certificaat, dat ben jij voor monpro! Dit certificaat is speciaal ontwikkelt voor monteurs om op de hoogte te zijn van alle technische details rondom het monteren van kunststof kozijnen. Je bent een vakman met alle kennis over kunststof. 

Ben je benieuwd naar de montagehandleiding van monpro volgens het VKG? Lees dan snel verder.

Montagehandleiding van het VKG keurmerk

Montagehandleiding van het VKG keurmerk

Het VKG certificaat ontvang je zodat je kunt monteren volgens de richtlijnen van VKG montagevoorschriften. Er wordt van je gevraagd dat bepaalde gereedschappen zoals bijvoorbeeld een maanmes, een inbussleutel en koevoet en nog meer materialen altijd aanwezig zijn op de bouwplaats of je werkbus. Daarnaast is het bouwkundige kader waar je het kunststof kozijn in monteert een belangrijk deel voor tijdens de montage. Net zoals dat je controleert dat na de montage het hang- en sluitwerk goed en soepel functioneert.

Wil je graag alle informatie lezen over de montagehandleiding? Klik dan op het onderstaande button.

Montagehandleiding VKG
Het VKG certificaat

Het VKG certificaat

Het VKG certificaat kun je behalen door een cursus te volgen. Deze cursus regelt monpro graag voor je zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Wij weten natuurlijk dat jij alle kneepjes van het vak al kent, maar doormiddel van deze cursus beschik jij over de laatste, nieuwste en belangrijkste details. Jij als zzp'er van monpro wordt klaar gestoomd met alle informatie omtrent kunststof kozijnen. Onderwerpen zoals glas, constructies, montage, brand- & inbraakveiligheid en onderhoud komen aan bod.

VKG certificaat behalen

Maak het werk eenvoudiger met de opleverapp

Op dit moment is het VKG keurmerk bezig met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke opleverapp voor zzp’ers, bouwbedrijven en haar klanten. De eindgebruiker heeft op deze manier inzicht in het gehele oplever- en controleproces van haar kunststof kozijnen.

Via deze app kun je zelf gemakkelijk inzien welke materialen zijn gebruikt voor het kunststof kozijn dat je gaat monteren. Op het moment dat je gaat monteren en je treft bijvoorbeeld een beschadiging aan bij het kunststof kozijn, kun je hier gemakkelijk een foto van maken en eenvoudig uploaden in de app. Op deze manier kan er snel geschakeld worden en een nieuwe kunststof kozijn geproduceerd worden.

Ben je klaar met de klus? Je loopt dan aan de hand van de checklist in de opleverapp de klus na. Samen met monpro onderteken je de opdracht in de opleverapp als het volledig is afgerond. Op deze manier is er meer zekerheid voor jou en heb je minder papierwerk.

De voordelen van monpro & VKG

Voordelen van monpro en het VKG hebben wij voor je op een rijtje gezet. Je bent altijd voorzien van werk, je kunt je klussen gemakkelijk online uitkiezen en je beschikt ook nog eens over het VKG certificaat. Door het gebruik van dit certificaat wordt er volgens de juiste wijze gemonteerd en voldaan aan de kwaliteitseisen - en adviezen opgesteld door het VKG keurmerk. Een keur aan extra zekerheden, niet alleen voor jezelf maar ook voor je klant. Meld je nu aan bij monpro!